jaglogo

Jaguar

Kies hieronder het gewenste type

!

Jaguar E-Type

Keurige auto, voorzien van verkeerd materiaal
standaard analyse binnenkomst: een rommelige vermogensafgifte, wel 172 pk, maar met horten en stoten...

na reparatie (nw. bobine, bougies, bougiedoppen, reiniging verdelerkap) en een andere, beter bij het karakter passende, naald: een goed rijdbare auto met een keurig doorlopende kromme, max. 181pk, toch 9pk winst door juiste instelling!

Jaguar E-Type Rally

serie 1 Rallyauto met 3*SU HD8 carbs en speciale stubstacks
analyse binnenkomst: een 211pk, maar teveel lawaai, en niet op elkaar ingestelde componenten...

na reparatie (carburateurs, uitlaat, allerlei kleine dingen die een GROOT verschil kunnen maken, ontsteking) en een andere naald: een goed rijdbare auto met een keurig doorlopende kromme, een goed mengsel, en een VETTE 254pk !!

Behoorlijk opgevoerd blok (wel 211pk), maar het kwam er "niet helemaal uit", en de auto maakte teveel lawaai (uitlaat). De auto is eerst bij ons gecontroleerd, de -door derden behandelde - carburateurs werden voorlopig gerepareerd, waarna de auto bij EPS (Hoogezand) werd voorzien van een een 'fluisterstil' uitlaatsysteem. Het nieuwe uitlaatsysteem gaf slechts 5pk verlies ten opzichte van de eerdere metingen zonder uitlaat (206.7pk). Door het wijzigen van het uitlaatsysteem is het uiteraard nodig, het brandstofsysteem aan te passen.

Voor deze carburateurs hebben wij een speciale set stubstacks ontworpen, waardoor de flow een stuk beter werd. Na een aantal runs vonden wij het in de slide show getoonde resultaat, BIJZONDER STERK, meer dan 43PK (DIN) WINST!!!

Designer & operator: Hans ten Broeke

Jaguar XK 150

Keurige auto, inmiddels een klein beetje 'gekieteld', maar voorzien van verkeerd materiaal van goede kwaliteit
standaard analyse binnenkomst: ernstige ontstekingsproblemen!

na reparatie (nw. bougies, bougiedoppen, reiniging bougiekap): een redelijk doorlopende kromme, max. 120pk

bij vertrek: doorslaan verholpen door verandering ontsteking, een juiste nieuwe bobine en kabelmateriaal, ook het K&N filter geeft meer topvermogen!! (+ 30pk!)