040301volvoclub1vmk

Clubdagen

Een technische middag of dag met gelijkgestemden

Informeer naar de mogelijkheden, en kijk hieronder wat anderen er van vonden....

!

Techniekdag Volvo V44 club

18 november 2006

Op deze zaterdag was het buiten verwachting mooi zacht weer, dit resulteerde in een groot aantal enthousiaste Volvo-liefhebbers en een idem aantal buiten geparkeerde schakering Volvo's.
Wij vinden het altijd leuk, dat een wintermeeting daadwerkelijk door de clubauto's bezocht wordt!

Na opening van de dag rond 10.00 door Klaas Veneberg, net terug van zijn reis naar China, gaf Hans ten Broeke uitleg over de soort van werkzaamheden die BCCP aan carburateurs en ontsteking uitvoert. Hij gaf in de Dynojet ruimte uitleg over o.a. welk verschil het voor een ontsteking maakt of de verdeler is voorzien van puntjes of elektronische ontsteking, en welke invloed een versleten verdeler heeft op het mengsel. Veel van de gestelde vragen hadden te maken met de veelal op LPG rijdende Volvo's, en de daarbij voorkomende problemen. In de werkplaats toonde Johan Webbink uitgebreid het één en ander van onze restauratie activiteiten. Hij gaf daarbij ook allerlei voorbeelden van optredende slijtagepatronen, en veel voorkomende geconstateerde fouten.

In de dynojet ruimte werd een al aanwezige Volvo met motorschade aan een kort onderzoek onderworpen, waarbij uitleg gegeven werd over de diverse uitgevoerde werkzaamheden. Tijdens deze middag werd de groep techneuten in tweeen gedeeld, zodat twee groepen van ruim 20 man zeer geanimeerd konden worden beziggehouden.

Het lag in de planning, dat de meeting tegen 3 uur 's-middags was afgelopen, zoals verwacht is dat dus niet gelukt.

Al met al was dit een gezellige, geslaagde middag, met zoals u op de foto's kunt zien, een goede opkomst van enthousiaste sleutelaars. Met vriendelijk dank aan de enthousiaste leden van de Volvo V44 club regio Oost

Techniek ochtend Jaguar Daimler club regio Oost

4 maart 2006

Op deze zaterdagmorgen werd er een technische meeting van de JDOCH regio Oost bij ons gehouden.

Het geheel werd georganiseerd door de heren Belonje en Hartgers, die enige tijd geleden al een leuk programma voor hun leden bedacht hadden.
In de eerste week van maart was behoorlijk wat sneeuw gevallen, reden waarom de opkomst niet zo groot was als in eerste instantie verwacht, maar rond 10 uur waren er toch 18 enthousiaste mannen aanwezig om er een leuke ochtend van te maken! Voor de JDOCH was dit een techneuten voor een gecombineerd bezoek aan BCCP Fuelsystems en Altena Classic Cars naar Gramsbergen.

Hans ten Broeke gaf uitleg over de soort van werkzaamheden die BCCP aan carburateurs en ontsteking uitvoert, en vertelde welk verschil het voor een ontsteking maakt of de verdeler is voorzien van puntjes of elektronische ontsteking, en welke invloed een versleten verdeler heeft op het mengsel. Johan Webbink liet in het kort het één en ander van onze restauratie activiteiten zien.

In de dynojet ruimte werd de Jaguar MK2 van de heer de Wijs op de rollentestbank gezet en aan een kort onderzoek onderworpen, dit was een auto die zowel op benzine als LPG reed.
Deze auto doorliep een serie testruns op de Dynojet testbank, waarna de resultaten  gezamenlijk besproken werden.
Tegen half een stond de lunch klaar, en rond half twee werd de techniek-ochtend bij BCCP afgesloten, waarna de hele groep richting Altena vertrokken voor het vervolg van hun dag.
Al met al was dit een gezellige, geslaagde ochtend, met zoals u op de foto's kunt zien, een goede opkomst van enthousiaste sleutelaars.
Een aantal heren heeft al aangegeven, dat zij binnenkort met hun auto aankomen, de anderen kunnen in ieder geval tegen een speciaal tarief in 2006 eens komen testen
Met vriendelijk dank aan de enthousiaste leden van de Jaguar owners club, en aan de heren Belonje en Hartgers voor de organisatie!

Jaguar & Daimlerclub, regio Noord en Oost

22 februari 2003

Op deze zaterdag werd er een clubmeeting van de Jaguar & Daimlerclub, regio Noord en Oost bij ons gehouden.

Het was die dag gelukkig stralend en zonnig weer, niet alleen liefhebbers van deze merken uit het noorden van Nederland stonden deze dag vroeg op, zelfs deelnemers uit Utrecht en Gelderland kwamen kijken! Tot onze grote verbazing zelfs een felrode Groninger Jaguar E-type, die zich van het koude weer niets aantrok, diverse mooie Jaguar saloons, een XJ  en zelfs een MG-B, die door hun eigenaren werden meegenomen naar deze geslaagde technische dag.

In de ochtend werd uitleg gegeven over carburateur en ontstekingssystemen en -problemen, Hans ten Broeke had gretige toehoorders bij het uitleggen van diverse ontstekingsproblemen, terwijl Johan Webbink een aantal werkzaamheden die bij de restauratie van carburateurs voorkomt demonstreerde. 's-middags werd een 3.8 Mk2 op de rollentestbank getest, en de daarbij gebleken problemen uitgebreid besproken. Met vriendelijk dank aan de enthousiaste leden van Jaguar-Daimerclub regio Noord&Oost en de organisator, Dhr. van Schepen, voor de gezellige dag!